Başarılı olmanın yolu

Başarılı olmanın yolu

Başarılı olmanın yolu çeşitlilik göstermektedir. Her başarılı girişimcinin bu konuda pek çok ortak noktası bulunabiliyor.

Zengin ve başarılı bir kariyere sahip girişimcilerin ortak noktalarından birisi kitap okumaları. Girişimciler bol bol kitap okuyarak kendilerini daha da geliştiriyor. Kitap okumanın yanı sıra sağlığına dikkat eden birçok girişimci, ortaya bıraktığı sözler ile tanınıyor. Başarılı olmanın yollarından birisi de girişimcilerin sözlerini incelemek. Her bir girişimci sözü girişimci olmak isteyene yeni bir şey katabiliyor.

Başarılı olmanın yolu girişimcileri takip etmek

Orison Swett Marden’ın bir sözüne göre girişimciliğin altın kuralı kendini müşterinin yerine koymaktır. Empati yeteneği, günümüzün en önemli becerilerinden birisi olarak yer alıyor. Empati kurmak, kendini karşıdaki kişinin yerine koymaktır. Aynı şekilde iş hayatında da bir iş sunarken müşteri olarak o işi deneyimlemek ve işin hatalarını gözden geçirmek gerekiyor.

Girişimci kişiliğe sahip olan Richard Branson’un söylediği bir sözde iş hayatının önemli noktasının saygınlık olduğu belirtilir. Bundan dolayı girişimciler verdikleri sözleri tutmalı, saygınlığını kaybetmemeleri gerekiyor. Saygınlığını kaybeden bir girişimcinin başarılı olma şansı azalır.

Walt Disney’in belirttiği bir söze göre bir işe koyulmanın tek yolunun konuşmayı bırakıp işe koyulmak olduğu açıklanıyor. Yani Disney, bir işin hayalini kurmak, bunun üzerinde uzun uzun durmak yerine bu iş mantıklı ise hemen harekete geçmenin, icraate dökmenin önemli bir durum olduğunu söylüyor.

Michael Arlington’un ilgi çekici sözlerinden birisi de en iyi şirketlerin genellikle başka bir şirketinin yarasını kaşımakla ortaya çıktığı olarak yer alıyor. Yani örnek vermek gerekirse bir şirket yaptığı hatadan dolayı battıysa veya büyük bir zarara uğradıysa yeni kurulan bir şirket bu şirketin hatalarına dikkat ederek kendi şirketini geliştirmeye başlar. Kısacası şirket kurarken veya girişimcilik yaparken diğer şirketlerin geçmişini incelemek, başarı hikayeleri okumak gerekiyor.

Google’ın kurucu ortağı olan Larry Page, bir fikri geliştirmek için 100 kişilik bir şirkete ihtiyaç olmadığını söylüyor. Bildiğiniz üzere Google, henüz şirketleşmeden 2 kişilik bir yazılım ekibi ile kurulmuştu. Larry Page, bu olaya gönderme yaparak böyle bir sözü belirtiyor.